Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gombás citromos csireragu recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg csirkemell
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 doboz gombakonzerv
  • 3 evőkanál citromlé
  • 3 evőkanál olaj
  • 2 dl tejföl
  • 1 teáskanál liszt
  • 1 teáskanál őrölt pirospaprika
  • 2 dl víz
  • bors
  • só

Elkészítése

A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk. A vöröshagymát felaprítjuk, majd kevés olajon üvegesre dinszteljük.

Közben a konzervgombát lecsepegtetjük, és hozzáadjuk a citromlevet. A feldarabolt húst a maradék forró olajba tesszük, és fehéredésig pirítjuk. Ezután rátesszük a citromlével ízesített gombát, felöntjük a vízzel, majd fedő alatt pároljuk, amíg a hús megpuhul.

Egy tálban a tejfölt, a lisztet és a pirospaprikát simára keverjük, majd a raguhoz adjuk. Néhány percig együtt főzzük, hogy besűrűsödjön. Végül sóval és frissen őrölt borssal ízesítjük.

Tipp

Ha intenzívebb ízt szeretnénk, reszelhetünk egy kevés citromhéjat is a raguhoz. Köretnek jól illik hozzá a párolt rizs.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/gombas-citromos-csireragu/