Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gombás csirkemell recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • csiperke gomba
  • 1 kg csirkemell
  • 4 db tömlős sajt (natúr vagy füstölt ízű)
  • kevés liszt
  • olaj
  • só
  • bors
  • petrezselyemzöld
  • 1 kisebb fej hagyma

Elkészítése

A csirkemelleket kifilézzük megsózzuk, borsozzuk, majd lisztbe forgatjuk és egy kevés olajon, serpenyőben picit sütjük, de csak annyira, hogy kapjon egy külső kérget. Miután az összes csirkemellel végeztünk a serpenyőben maradt olajba belereszelünk egy fej vöröshagymát és eközben apró darabokra szeleteljük a gombákat, ezután a hagymához öntjük őket és együtt kavargatjuk míg össze nem esnek a gomba darabkák.

Miután ez is megtörtént hozzáadjuk a tömlős sajtokat, valamint a felaprított petrezselyem levelet és megvárjuk míg kellően egybe nem olvadnak a hozzávalók. Eközben egy tepsibe belehelyezzük a már elősütött csirkemelleket és ezekre szépen rákanalazzuk a mártásunkat.

Ezután sütőbe rakjuk és addig sütjük míg aranyszínű nem lesz.

Köretnek bármi illik hozzá. Krumplipüré, krokett, rizs.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/gombas-csirkemell/