Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gombás csirkepörkölt recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 csomag pörköltnek való hús
  • 1 darab koktélparadicsom
  • 1 darab paprika
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál őrölt fűszerpaprika
  • bors
  • só
  • 2 evőkanál olaj
  • 20 dkg csiperke gomba

Elkészítése

A hagymát meghámozzuk és apróra vágjuk, majd megdinszteljük a felforrósított olajon csipet sóval. Amikor összesett a hagyma, akkor hozzáadjuk a feldarabolt húsokat és együtt pirítjuk tovább.

Amikor a hús kifehéredett, akkor lehúzzuk a tűzről és megszórjuk pirospaprikával, majd összekeverjük és felöntjük annyi vízzel, hogy éppen csak ellepje. Sózzuk, borsozzuk, belerakjuk a felaprított paprikát és paradicsomot.

A gombát ha apróbb, akkor négybe vágjuk, ha nagyobb akkor több darabba és forró, száraz serpenyőben megpirítjuk. Azért pirítjuk meg száraz serpenyőben, mert akkor a gomba szép fehér marad, nem feketedik meg és sokkal finomabb az íze.

A megpirított gombát beleszórjuk a csirkepörköltbe és együtt készre főzzük.

Amíg a pörkölt elkészül, addig ízlés szerinti köretet készítünk hozzá.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/gombas-csirkeporkolt/