Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gombás-göngyölt pulykamell recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 4 szelet pulykamell filé
  • 8 szelet bacon
  • 15 dkg gomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 2 tojás
  • só
  • bors
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál zsemlemorzsa
  • 2 darab krumpli
  • 2 dl tej

Elkészítése

A gombát megtisztítjuk és apró kockákra vágjuk.

A hagymát megpucoljuk, felaprítjuk és kevés olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a gombát és addig pirítjuk, amíg zsírjára sül a gomba.

Közben egy tojást keményre főzünk.

Megszórjuk a petrezselyemzölddel a gombás ragut és alaposan összeforgatjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, hozzákeverjük a megpucolt, felkockázott főtt tojást, beleütjük a másik tojást is, hozzáadjuk a zsemlemorzsát és az egészt óvatosan összekeverjük.

A baconszeleteket kettesével kiterítjük. A megmosott és szárazra törölt pulykamell szeleteket enyhén kiklopfoljuk, megsózzuk, megborsozzuk, majd a baconre terítjük. Megtöltjük a gombás töltelékkel, majd a bacon segítségével feltekerjük a szeleteket és hústűvel megtűzzük.

Egy kisebb tepsit kibélelünk alufóliával, majd egy kevés olajjal kikenjünk, elhelyezzük benne a tekercseket és a tetejét is meglocsoljuk kevés olajjal.

A tepsit fóliával lefedve, 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, kb 30 percre. Amikor már puhul a hús, eltávolítjuk a fóliát és pirosra sütjük.

Közben elkészítjük a krumplipürét. Sós vízben puhára főzzük a megpucolt krumplit, leszűrjük és összetörjük. Hozzáadjuk a hús forró szaftját, a tejet és habosra keverjük.

A maradék pirított gombát is hozzákeverjük. Birsalmakompóttal kínáljuk.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/gombas-gongyolt-pulykamell/