Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gombás-hagymás szószos húsgombóc recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Húsgombóchoz

  • 50 dkg darált pulykahús
  • 2 darab zsemle
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 evőkanál zsemlemorzsa
  • 2 evőkanál finomliszt
  • só
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 3 dl olaj

Mártáshoz

  • 2 fej fej vöröshagyma
  • 1 üveg gombakonzerv
  • só
  • bors
  • 2 dl főzőtejszín
  • 3 darab csemegeuborka
  • 2 teáskanál mustár
  • 3 evőkanál olaj

Elkészítése

A zsemléket vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk.

Felmelegített olajon megdinszteljük a megpucolt, felkockázott hagymát, majd hozzáadjuk a kinyomkodott zsemlékkel együtt a darált húshoz. Meghintjük fűszerpaprikával, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük. Hozzáadjuk a lisztet és 2 ek zsemlemorzsát, majd jól összedolgozzuk.

Golyókat formázunk a húsmasszából, majd a maradék zsemlemorzsába hempergetjük és forró olajban kisütjük.

A mártáshoz olajon megdinszteljük a cikkekre szeletelt hagymát. Rátesszük a lecsepegtetettt gombát. Ízlés szerint sózzuk és fűszerezzük. Kb 20 perc főzés után hozzáadjuk a karikára vágott uborkát, mustárt és a legvégén besűrűsítjük a főzőtejszínnel.

Amikor elkészült, beleforgatjuk a húsgombócokat.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/gombas-hagymas-szoszos-husgomboc/