Elkészítése
Töltelék elkészítése
A tojások közül hármat keményre főzünk, majd felkockázunk. A vöröshagymát és a petrezselyemzöldet finomra vágjuk. A csirkemájat és a szalonnát apró kockákra vágjuk. A zsemléket tejbe áztatjuk, majd alaposan kinyomkodjuk.
A szalonnát kiolvasztjuk, hozzáadjuk a hagymát, és üvegesre dinszteljük. Beletesszük a csirkemájat, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk ételízesítővel. Amikor a máj kifehéredett, hozzáadjuk a felszeletelt gombát, és addig pároljuk, amíg a leve el nem fő. Ezután levesszük a tűzről, hozzákeverjük a kinyomkodott zsemléket, a petrezselymet, a felkockázott főtt tojásokat és egy nyers tojást, majd alaposan összeforgatjuk.
Csirkecombok előkészítése
A megtisztított csirkecombokat besózzuk, majd a bőrüket óvatosan fellazítjuk. A bőr alá betöltjük a tölteléket.
Sütés
A megtöltött combokat tepsibe tesszük, megszórjuk szárnyas fűszerrel. Kevés vizet és libazsírt öntünk alá, majd lefedjük alufóliával, és 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 1 órán át sütjük. Ezután levesszük a fóliát, és a húst sűrűn locsolgatva szép pirosra sütjük.
Tálalás
A töltött csirkecombokat tetszőleges körettel – például burgonyapürével, párolt rizzsel vagy friss salátával – kínáljuk.
Tipp
A töltelék ízesítését fokozhatjuk egy kevés majoránnával vagy kakukkfűvel. Ha gazdagabb ízt szeretnénk, a zsemlék helyett használhatunk friss kenyérbelet vagy főtt rizst is.

