Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gombás-májas töltött csirkecomb recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 8 db csirkecomb
  • 4 db tojás
  • 25 dkg gomba
  • 2 db csirkemáj
  • 3 db zsemle
  • 2 dl tej
  • 10 dkg húsos füstölt szalonna
  • 2 fej vöröshagyma
  • só
  • őrölt bors
  • ételízesítő
  • szárnyas fűszerkeverék
  • 1 csomag petrezselyemzöld
  • 2 evőkanál libazsír

Elkészítése

Töltelék elkészítése

A tojások közül hármat keményre főzünk, majd felkockázunk. A vöröshagymát és a petrezselyemzöldet finomra vágjuk. A csirkemájat és a szalonnát apró kockákra vágjuk. A zsemléket tejbe áztatjuk, majd alaposan kinyomkodjuk.

A szalonnát kiolvasztjuk, hozzáadjuk a hagymát, és üvegesre dinszteljük. Beletesszük a csirkemájat, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk ételízesítővel. Amikor a máj kifehéredett, hozzáadjuk a felszeletelt gombát, és addig pároljuk, amíg a leve el nem fő. Ezután levesszük a tűzről, hozzákeverjük a kinyomkodott zsemléket, a petrezselymet, a felkockázott főtt tojásokat és egy nyers tojást, majd alaposan összeforgatjuk.

Csirkecombok előkészítése

A megtisztított csirkecombokat besózzuk, majd a bőrüket óvatosan fellazítjuk. A bőr alá betöltjük a tölteléket.

Sütés

A megtöltött combokat tepsibe tesszük, megszórjuk szárnyas fűszerrel. Kevés vizet és libazsírt öntünk alá, majd lefedjük alufóliával, és 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 1 órán át sütjük. Ezután levesszük a fóliát, és a húst sűrűn locsolgatva szép pirosra sütjük.

Tálalás

A töltött csirkecombokat tetszőleges körettel – például burgonyapürével, párolt rizzsel vagy friss salátával – kínáljuk.

Tipp

A töltelék ízesítését fokozhatjuk egy kevés majoránnával vagy kakukkfűvel. Ha gazdagabb ízt szeretnénk, a zsemlék helyett használhatunk friss kenyérbelet vagy főtt rizst is.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/gombas-majas-toltott-csirkecomb/