Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gombás pulykamell recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg pulykamell filé
  • 2 üveg csiperkegomba (1 üveg 280 g-os)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só (ízlés szerint)
  • 2 teáskanál ételízesítő
  • őrölt színes bors (ízlés szerint)
  • tárkony (ízlés szerint)
  • 2,5 dl főzőtejszín
  • 1 evőkanál étolaj
  • 5 dkg vaj

Elkészítése

A pulykamellet ízlés szerint csíkozzuk fel. A gombát tegyük egy szűrőbe és alaposan csepegtessük le. A vöröshagymát és a fokhagymát pucoljuk meg, majd a vöröshagymát vágjuk félbe és szeleteljük fel, a fokhagymát vágjuk fel apróra.

Egy wokba vagy serpenyőben hevítsük fel az olajat és a vajat, adjuk hozzá a felcsíkozott pulykamellet és süssük fehéredésig, majd szedjük ki a zsiradékból és tegyük félre.

Ezután a zsiradékhoz adjuk hozzá a felszeletelt vöröshagymát, pároljuk üvegesre, majd adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, pár pillanat múlva pedig az alaposan lecsepegtetett gombát is.

Ezután ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg ízlés szerint tárkonnyal és az ételízesítővel, majd tegyük vissza az elősütött pulykamellet és öntsük fel a tejszínnel.

Keverjük alaposan össze, majd közben többször megkeverve főzzük kb 10 percig, hogy a hús kellően átfőjön és a szaftja kissé besűrűsödjön. Ezután zárjuk el a lángot, fedjük le az edényt és tálalásig tartsuk melegen.

Közben készítsünk hozzá ízlés szerint köretet.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/gombas-pulykamell-2/