Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gombás-szójaszószos csirke, tojásos rizzsel recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Húshoz

  • 1 darab egész csirkemell filé
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 evőkanál olaj
  • 30 dkg apró csiperke gomba
  • 10 evőkanál szójaszósz (sötét)
  • bors
  • só
  • 1 gerezd fokhagyma

Körethez

  • 2 csomag gyors, hosszú szemű rizs
  • 2 szál sárgarépa
  • 3 tojás
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 marék mirelit, zsenge zöldborsó
  • bors
  • só

Elkészítése

A megtisztított hagymát nagyobb cikkekre, a gombát negyedekre, a csirkemell filét vékony csíkokra szeletelem.

A csirkét sózom és borsozom, majd egy tálban 15 percig állni hagyom.

A forró olajon megpirítom a fűzerezett csirkét, amikor már kezd pirosodni, akkor hozzáadom a cikkekre vágott hagymát, gombát és a zúzott fokhagymát, majd fedő alatt párolom kb 15 percig.

A megpuhult gombás húshoz hozzáadom a szójaszószt és összeforralom. Megkóstolom a ragut és ha kell még sózom (ez a szójaszósztól függ).

Közben a rizst elkészítem. Sós vízben a leírásnak megfelelő ideig főzöm, majd lecsepegtetem.

A sárgarépát negyedelem és nagyon vékonyan szeletelem. Egy serpenyőben 2 ek olajon pirítom a sárgarépát és a zöldborsót, majd sózom, borsozom. Ekkor teszek hozzá egy kevés vizet, hogy párolódjon (csak roppanósra készítem, nem főzzük szét).

Amikor a zöldségek elkészültek, a kifőtt rizst valamint a sóval felvert tojásokat hozzáadom. Addig sütöm, amíg a tojások megsüljenek és bevonják a rizst.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/gombas-szojaszoszos-csirke-tojasos-rizzsel/