Combok:
A combokat vágjuk ketté, sózzuk, borsozzuk és hagyjuk legalább fél órát állni.
Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, majd helyezzük bele a combokat és pár perc alatt mindkét oldalát süssük elő.
Ezután vegyük ki a zsiradékból, majd tegyük egy tepsibe és szórjuk meg ételízesítővel, majoránnával, ezután öntsük alá a bort, majd fedjük le a tepsit,.
Bő egy óra alatt pároljuk puhára a húst 200 fokos sütőben.
Ragu:
A vöröshagymát vágjuk fel apróra, a gombát szeleteljük fel ízlés szerint.
A visszamaradt zsiradékban pároljuk üvegesre az apróra vágott vöröshagymát, majd adjuk hozzá a felszeletelt gombát, sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg egy kevés ételízesítővel és majoránnával, majd pároljuk készre és süssük zsírjára.
Összeállítás:
A puhára párolódott húst vegyük ki a sütőből, majd öntsük le róla a levet.
A hús levéhez adjuk hozzá a tejfölt és a lisztet, majd keverjük simára.
A megpárolódott gombát szórjuk meg pirospaprikával, keverjük össze, majd öntsük rá a tejfölös keveréket és forraljuk fel.
Ezután öntsük rá a combokra úgy, hogy mindenhol befedje a gombás szósz, majd tegyük vissza a sütőbe és pár perc alatt süssük össze.
Tipp:
A gombás-tejfölös szószhoz egy kevés fokhagymát is hozzáadhatunk, hogy fokozzuk az ízeket. A hús mellé jól illik a friss petrezselyem. Köretként párolt rizst, de akár burgonyapürét is készíthetünk hozzá.