Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gombás-tejfölös csirkecomb recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók:

  • 4 darab csirkecomb
  • 60 dkg gomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • só
  • őrölt színes bors
  • 2 teáskanál ételízesítő
  • 2 mokkáskanál majoránna
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 1 teáskanál finomliszt
  • 3 dl tejföl
  • 1,5 dl fehérbor
  • 3 evőkanál olaj

Elkészítése

Combok:

A combokat vágjuk ketté, sózzuk, borsozzuk és hagyjuk legalább fél órát állni.

Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, majd helyezzük bele a combokat és pár perc alatt mindkét oldalát süssük elő.

Ezután vegyük ki a zsiradékból, majd tegyük egy tepsibe és szórjuk meg ételízesítővel, majoránnával, ezután öntsük alá a bort, majd fedjük le a tepsit,.

Bő egy óra alatt pároljuk puhára a húst 200 fokos sütőben.

Ragu:

A vöröshagymát vágjuk fel apróra, a gombát szeleteljük fel ízlés szerint.

A visszamaradt zsiradékban pároljuk üvegesre az apróra vágott vöröshagymát, majd adjuk hozzá a felszeletelt gombát, sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg egy kevés ételízesítővel és majoránnával, majd pároljuk készre és süssük zsírjára.

Összeállítás:

A puhára párolódott húst vegyük ki a sütőből, majd öntsük le róla a levet.

A hús levéhez adjuk hozzá a tejfölt és a lisztet, majd keverjük simára.

A megpárolódott gombát szórjuk meg pirospaprikával, keverjük össze, majd öntsük rá a tejfölös keveréket és forraljuk fel.

Ezután öntsük rá a combokra úgy, hogy mindenhol befedje a gombás szósz, majd tegyük vissza a sütőbe és pár perc alatt süssük össze.

Tipp:

A gombás-tejfölös szószhoz egy kevés fokhagymát is hozzáadhatunk, hogy fokozzuk az ízeket. A hús mellé jól illik a friss petrezselyem. Köretként párolt rizst, de akár burgonyapürét is készíthetünk hozzá.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/gombas-tejfolos-csirkecomb-2/