Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gombás -tejszínes csirkeragu recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 evőkanál olaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 40 dkg csirkemell
  • 20 dkg gomba
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 1 db sárga paprika
  • 1 db kaliforniai paprika
  • só
  • bors
  • petrezselyemzöld
  • 2 dl főzőtejszín
  • 10 dkg tömlős sajt
Gombás -tejszínes csirkeragu

Elkészítése

Először az olajat felmelegítettem egy serpenyőben, majd hozzáadtam az apróra vágott fokhagymát. Amikor a fokhagyma elkezdett illatozni, beletettem a csíkokra vágott húst és a felszeletelt gombát. Pár perc alatt az egészet összepirítottam, majd hozzáadtam a pirospaprikát, amit alaposan elkevertem. Ezután felöntöttem a tejszínnel, és az egészet felforraltam.

Amikor a tejszín már bugyborékolt, hozzákevertem a felaprított piros és sárga paprikát, valamint a friss petrezselymet. Még néhány percig főztem, amíg az ízek jól összeértek és a paprika kicsit megpuhult. Végül belekevertem a reszelt sajtot, és ízlés szerint sóval, borssal ízesítettem.

Az ételt frissen aprított petrezselyemmel megszórva, csigatésztával tálaltam, így egy krémes és laktató fogást kaptam, ami biztosan elnyeri mindenki tetszését.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/gombas-tejszines-csirkeragu/