Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Egész csirke

Gombás töltött csirke

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Előkészítésként a csirkét megtisztítjuk, megmossuk, majd kívül-belül alaposan besózzuk. A szalonnát, hagymát és petrezselymet apróra vágjuk. A zsemlét beáztatjuk, majd kinyomkodjuk. A gombát felszeleteljük. Először a szalonnát kipirítjuk, majd megdinszteljük rajta a hagymát. Ezután hozzáadjuk a gombát, sózzuk, borsozzuk, és addig pároljuk, amíg a gomba elfövi a levét. Ekkor hozzákeverjük a kinyomkodott zsemlét, az apróra […]

Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2012.09.12.

Hozzávalók

Elkészítése

Előkészítésként a csirkét megtisztítjuk, megmossuk, majd kívül-belül alaposan besózzuk. A szalonnát, hagymát és petrezselymet apróra vágjuk. A zsemlét beáztatjuk, majd kinyomkodjuk. A gombát felszeleteljük.

Először a szalonnát kipirítjuk, majd megdinszteljük rajta a hagymát. Ezután hozzáadjuk a gombát, sózzuk, borsozzuk, és addig pároljuk, amíg a gomba elfövi a levét. Ekkor hozzákeverjük a kinyomkodott zsemlét, az apróra vágott petrezselymet és egy egész tojást.

A kész tölteléket a csirke hasüregébe töltjük, majd hústűvel vagy fogvájóval összetűzzük, és a csirkét a sütőrácsra helyezzük. Aláteszünk egy tepsit, amibe vizet öntünk, hogy a lecsöpögő zsír ne égjen rá a sütőre, és a gőzben a csirke hamarabb megpuhuljon. Az elpárolgó vizet időnként pótoljuk.

Közepes lángon szép pirosra sütjük. Jó étvágyat kívánok hozzá!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ételallergia: Tejmentes receptek Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Profiknak
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is