Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gombás töltött csirke recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 db konyhakész csirke
  • 10 dkg húsos füstölt szalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 20 dkg gomba
  • 1 db tojás
  • 1 db zsemle
  • só
  • bors
  • 0,5 csomag petrezselyemzöld

Elkészítése

Előkészítésként a csirkét megtisztítjuk, megmossuk, majd kívül-belül alaposan besózzuk. A szalonnát, hagymát és petrezselymet apróra vágjuk. A zsemlét beáztatjuk, majd kinyomkodjuk. A gombát felszeleteljük.

Először a szalonnát kipirítjuk, majd megdinszteljük rajta a hagymát. Ezután hozzáadjuk a gombát, sózzuk, borsozzuk, és addig pároljuk, amíg a gomba elfövi a levét. Ekkor hozzákeverjük a kinyomkodott zsemlét, az apróra vágott petrezselymet és egy egész tojást.

A kész tölteléket a csirke hasüregébe töltjük, majd hústűvel vagy fogvájóval összetűzzük, és a csirkét a sütőrácsra helyezzük. Aláteszünk egy tepsit, amibe vizet öntünk, hogy a lecsöpögő zsír ne égjen rá a sütőre, és a gőzben a csirke hamarabb megpuhuljon. Az elpárolgó vizet időnként pótoljuk.

Közepes lángon szép pirosra sütjük. Jó étvágyat kívánok hozzá!

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/gombas-toltott-csirke/