Előkészítésként a csirkét megtisztítjuk, megmossuk, majd kívül-belül alaposan besózzuk. A szalonnát, hagymát és petrezselymet apróra vágjuk. A zsemlét beáztatjuk, majd kinyomkodjuk. A gombát felszeleteljük.
Először a szalonnát kipirítjuk, majd megdinszteljük rajta a hagymát. Ezután hozzáadjuk a gombát, sózzuk, borsozzuk, és addig pároljuk, amíg a gomba elfövi a levét. Ekkor hozzákeverjük a kinyomkodott zsemlét, az apróra vágott petrezselymet és egy egész tojást.
A kész tölteléket a csirke hasüregébe töltjük, majd hústűvel vagy fogvájóval összetűzzük, és a csirkét a sütőrácsra helyezzük. Aláteszünk egy tepsit, amibe vizet öntünk, hogy a lecsöpögő zsír ne égjen rá a sütőre, és a gőzben a csirke hamarabb megpuhuljon. Az elpárolgó vizet időnként pótoljuk.
Közepes lángon szép pirosra sütjük. Jó étvágyat kívánok hozzá!