Elkészítése
A gombát megtisztítjuk és felszeleteljük. A hagymát kevés olajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a gombát, pici sóval, fehér borssal és egy mokkáskanál citromlével ízesítjük. Lassú tűzön 10-15 percig pirítjuk.
Közben a húst felszeleteljük, kissé kiverjük, majd enyhén megsózzuk. A töltelékhez a zsemlét tojásban áztatjuk, hozzáadunk egy kis pirított gombát, és sóval, fehér borssal ízesítjük. A húsokat megtöltjük a keverékkel, majd kivajazott tepsibe helyezzük.
Sütés közben, amikor a hús már félig kész, megszórjuk reszelt sajttal, és addig sütjük, amíg aranybarnára nem sül. Ha szeretjük, egy kis sült csirke fűszersóval is megbolondíthatjuk.
A rizst sós vízben főzzük meg (2 dl rizshez 8 dl víz). Amikor megfőtt, leöblítjük, és ízlés szerint ízesíthetjük.
Sztori:
Nagyon szeretjük a gombát, és nemcsak finom, de egészséges is! Ez az étel pedig olyan, amit soha nem lehet megunni, és mindig lehet variálni ízlés szerint!
