Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gombás töltött pulyka recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 80 dkg pulykamell
  • 2 dl rizs
  • 300 g gomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 db zsemle
  • só
  • 1 db tojás
  • olaj
  • fűszerek
Gombás töltött pulyka

Elkészítése

A gombát megtisztítjuk és felszeleteljük. A hagymát kevés olajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a gombát, pici sóval, fehér borssal és egy mokkáskanál citromlével ízesítjük. Lassú tűzön 10-15 percig pirítjuk.

Közben a húst felszeleteljük, kissé kiverjük, majd enyhén megsózzuk. A töltelékhez a zsemlét tojásban áztatjuk, hozzáadunk egy kis pirított gombát, és sóval, fehér borssal ízesítjük. A húsokat megtöltjük a keverékkel, majd kivajazott tepsibe helyezzük.

Sütés közben, amikor a hús már félig kész, megszórjuk reszelt sajttal, és addig sütjük, amíg aranybarnára nem sül. Ha szeretjük, egy kis sült csirke fűszersóval is megbolondíthatjuk.

A rizst sós vízben főzzük meg (2 dl rizshez 8 dl víz). Amikor megfőtt, leöblítjük, és ízlés szerint ízesíthetjük.

Sztori:

Nagyon szeretjük a gombát, és nemcsak finom, de egészséges is! Ez az étel pedig olyan, amit soha nem lehet megunni, és mindig lehet variálni ízlés szerint!

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/gombas-toltott-pulyka/