Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gombás-zöldséges húsgolyó recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg darált pulyka vagy sertéshús
  • 2 darab zsemle
  • 1 tojás
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 üveg gombakonzerv
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só
  • 2 fej lilahagyma
  • 2 darab paprika
  • 3 evőkanál sűrített paradicsom
  • 2 dl tejföl
  • 3 dl víz
  • 5 evőkanál olaj

Elkészítése

A darált húshoz adjuk a vízbe (vagy tejbe) áztatott, majd kinyomkodott zsemléket, tojást, fűszerpaprikát, zsemlemorzsát, ízlés szerint sót, fűszereket és gombócokat formázunk belőle.

Olajon megdinszteljük a kockára vágott lilahagymát. Rátesszük a szeletelt gombát és paprikát. Amikor látni, hogy a paprika megsült, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, zúzott fokhagymát, felöntjük vízzel, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük.

Beletesszük a húsgolyókat és fedő alatt kb 30 percig főzzük.

Amikor látjuk, hogy elkészült, levesszük a tűzről és ráöntjük a tejfölt. Visszatesszük a tűzre és óvatosan, átforgatva pár perc alatt összefőzzük.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/gombas-zoldseges-husgolyo/