Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gombával, májjal töltött csirkecomb recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 4 jó nagy csirkecomb
  • 4 zsemle
  • 10 dkg gomba
  • 10 dkg csirkemáj
  • 1 tojás
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • só
  • bors
  • majoránna
  • petrezselyem
  • ételízesítő
  • étolaj


Elkészítése:

A csirkecombokat tisztítás után besózzuk, kicsit állni hagyjuk, bőrüket óvatosan fellazítjuk.

A gombát, májat, vöröshagymát megpucoljuk és apró kockákra vágjuk. A zsemléket beáztatjuk, a petrezselymet finomra aprítjuk. 2-3 evőkanál olajon a hagymát megdinszteljük, hozzáadjuk a gombát és addig pároljuk, amíg a leve elfő. Beletesszük a májat, majd a máj fehéredéséig pirítjuk (kb 2-3 perc). Rászórjuk a fűszereket, petrezselymet, jól átkeverjük, majd a kinyomkodott zsemlékkel és a tojással jól összedolgozzuk.

Megtöltjük a combokat, majd alufóliával fedett tepsiben kb 180 fokos sütőben 1,5 órát sütjük. Levesszük az alufóliát róla és néha meglocsolva szép pirosra pirítjuk.
[box style=”info”]Párolt káposztával az igazi.[/box]

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/gombaval-majjal-toltott-csirkecomb/