Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gombával-medvehagymával töltött csirkecomb recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 3 dkg csirkecomb
  • 50 dkg barna csiperke
  • 1 csomag medvehagyma
  • 2 db keményre főtt tojás
  • 1 db tojás
  • só
  • bors
  • majoránna
  • rozmaring
  • pirospaprika
  • 2-3 szelet kenyér (tejbe áztatva )
  • 1 fej vöröshagyma

Elkészítése

A gombából először paprikást készítünk. Ehhez a csiperkét és az apróra vágott vöröshagymát megpirítjuk, majd hozzáadjuk a pirospaprikát, sót és borsot. Amikor elkészült, hagyjuk kihűlni, majd botmixer segítségével pépesítjük. Az aprított gombát összekeverjük a tejben áztatott és kifacsart kenyérszeletekkel, az apróra vágott medvehagymával, a főtt tojásokkal, a fűszerekkel és a nyers tojással.

A csirkecombokat alaposan megmossuk, majd papírtörlővel megszárítjuk. A combokat kívül-belül fűszerezzük, beleértve a bőr alatti részt is, ahol óvatosan meglazítjuk a bőrt, hogy a fűszerek jól eloszolhassanak. A combokat ezután megtöltjük a töltelékkel.

A combokat érdemes néhány órával sütés előtt előkészíteni, hogy az ízek összeérjenek. Kiolajozott tepsibe helyezzük őket, és ha szeretnénk, melléjük tehetünk nagyobb hasábokra vágott burgonyát is, így a köretet egyszerre elkészítjük a hússal.

A tepsit 180 °C-ra előmelegített sütőbe tesszük, és addig sütjük, amíg a csirkecombok puhák és aranybarnák lesznek, körülbelül 40-50 percig.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/gombaval-medvehagymaval-toltott-csirkecomb/