Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gombával töltött pulykagolyó rántva recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók kb 14 golyóhozGolyókhoz

  • 35 dkg darált pulykahús
  • 1 kiskanál só
  • 1 csipet őrölt bors
  • 1 kávéskanál házi fokhagymakrém
  • 1 üveg gomba fele (egész gomba)

Panírozáshoz

  • 10 dkg finomliszt
  • 2 tojás
  • 10 dkg zsemlemorzsa

Sütéshez

  • olaj

Elkészítése

A darált pulykahúst összedolgozzuk a sóval, borssal, fokhagymakrémmel. Diónyi adagokat veszünk belőle, aminek a közepébe egy lecsepegtetett és szárazra törölt gombafejet nyomunk, majd golyóvá formáljuk.

Óvatosan megforgatjuk lisztben, majd egy kissé felvert tojásban, végül zsemlemorzsában.

Bő, forró olajban szép barnára sütjük. Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni róla.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/gombaval-toltott-pulykagolyo-rantva/