Elkészítése
A pulykamellet megmossuk, majd szép szeletekre vágjuk. A hússzeleteket vékonyra klopfoljuk, majd sózzuk és borsozzuk.
A zöldségeket, vagyis a zöldhagymát, a gombát, a paradicsomot és a fokhagymát apróra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a bazsalikomot. Ezt a zöldséges tölteléket egyenletesen eloszlatjuk a hússzeleteken.
A hússzeleteket felcsavarjuk, és hústűvel vagy fapálcikával rögzítjük. Egy serpenyőbe kevés olajat öntünk, és előpirítjuk a feltekert pulykamelleket minden oldalukon.
Ezután a pulykatekercseket tepsibe tesszük, lefedjük (vagy alufóliával letakarjuk), majd előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
Tálalás előtt a pulykatekercseket ferdén szeleteljük, és friss salátával kínáljuk. Egy könnyű, minőségi fehérbor, például olaszrizling jól illik hozzá.
Jó étvágyat!
