Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gombával töltött pulykamell recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg pulykamell
  • 4 szál zöldhagyma (apróra vágva )
  • 2 gerezd fokhagyma (apróra vágva )
  • 20 dkg gomba (felszeletelve )
  • 1 db paradicsom (hámozott, apróra vágott )
  • bazsalikom
  • só
  • bors
  • olaj

Elkészítése

A pulykamellet megmossuk, majd szép szeletekre vágjuk. A hússzeleteket vékonyra klopfoljuk, majd sózzuk és borsozzuk.

A zöldségeket, vagyis a zöldhagymát, a gombát, a paradicsomot és a fokhagymát apróra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a bazsalikomot. Ezt a zöldséges tölteléket egyenletesen eloszlatjuk a hússzeleteken.

A hússzeleteket felcsavarjuk, és hústűvel vagy fapálcikával rögzítjük. Egy serpenyőbe kevés olajat öntünk, és előpirítjuk a feltekert pulykamelleket minden oldalukon.

Ezután a pulykatekercseket tepsibe tesszük, lefedjük (vagy alufóliával letakarjuk), majd előmelegített sütőben 20 percig sütjük.

Tálalás előtt a pulykatekercseket ferdén szeleteljük, és friss salátával kínáljuk. Egy könnyű, minőségi fehérbor, például olaszrizling jól illik hozzá.

Jó étvágyat!

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/gombaval-toltott-pulykamell/