Elkészítése
Előkészítés:
A csirkemelleket késsel középen bevágjuk, majd szétnyitjuk, és enyhén kiklopfoljuk, hogy egyenletes vastagságú legyen. Mindkét oldalát sóval és őrölt fehér borssal ízesítjük.
A füstölt sonkát és a trappista sajtot négy egyenlő részre vágjuk. A piros kaliforniai paprikát csíkokra, az újhagymát pedig a csirkemellek méretéhez igazodó darabokra szeleteljük.
Elkészítés:
A csirkemellek közepére helyezünk egy-egy szelet sonkát, sajtot, valamint néhány paprikacsíkot és újhagymadarabot. A csirkemelleket szorosan felgöngyöljük, hogy a töltelék ne csússzon ki.
Ezután minden göngyölt csirkemellet bacon szeletekbe tekerünk úgy, hogy teljesen befedje. A baconbe burkolt csirkemelleket szorosan alufóliába csomagoljuk.
A tekercseket tepsibe vagy sütőrácsra helyezzük, és előmelegített sütőben 180 °C-on kb. 25-30 perc alatt megsütjük. Ha a bacon kívül ropogósra sült, de a csirkemell még nem teljesen átsült, óvatosan kibontjuk az alufóliát, és a tekercseket további 5-10 percre a sütőbe tesszük, hogy a bacon is szépen megpiruljon.
Tálalás:
A göngyölt csirkemelleket egészben vagy szeletekre vágva kínáljuk. Köretként friss saláta, burgonyapüré vagy párolt zöldség ajánlott.
