Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Göngyölt csirkemell bacon köntösben recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 4 db csirkemellfilé
  • 20 dkg füstölt sonka
  • 1 db piros kaliforniai paprika
  • 2 szál újhagyma
  • 20 dkg trappista sajt
  • só
  • őrölt fehérbors
  • 1 csomag szeletelt bacon

Elkészítése

Előkészítés:

A csirkemelleket késsel középen bevágjuk, majd szétnyitjuk, és enyhén kiklopfoljuk, hogy egyenletes vastagságú legyen. Mindkét oldalát sóval és őrölt fehér borssal ízesítjük.

A füstölt sonkát és a trappista sajtot négy egyenlő részre vágjuk. A piros kaliforniai paprikát csíkokra, az újhagymát pedig a csirkemellek méretéhez igazodó darabokra szeleteljük.

Elkészítés:

A csirkemellek közepére helyezünk egy-egy szelet sonkát, sajtot, valamint néhány paprikacsíkot és újhagymadarabot. A csirkemelleket szorosan felgöngyöljük, hogy a töltelék ne csússzon ki.

Ezután minden göngyölt csirkemellet bacon szeletekbe tekerünk úgy, hogy teljesen befedje. A baconbe burkolt csirkemelleket szorosan alufóliába csomagoljuk.

A tekercseket tepsibe vagy sütőrácsra helyezzük, és előmelegített sütőben 180 °C-on kb. 25-30 perc alatt megsütjük. Ha a bacon kívül ropogósra sült, de a csirkemell még nem teljesen átsült, óvatosan kibontjuk az alufóliát, és a tekercseket további 5-10 percre a sütőbe tesszük, hogy a bacon is szépen megpiruljon.

Tálalás:

A göngyölt csirkemelleket egészben vagy szeletekre vágva kínáljuk. Köretként friss saláta, burgonyapüré vagy párolt zöldség ajánlott.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/gongyolt-csirkemell-bacon-kontosben/