Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Görög csirke recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 db csirke
  • 1 fej reszelt vöröshagyma
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 kis doboz paradicsompüré
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só
  • 1 csipet cukor
  • 1 mokkáskanál mustár
  • 1 evőkanál borecet

Elkészítése

Az olajban megpirítjuk a hagymát, beletesszük a többi ízesítőt, és lefedve, lassú tűzön, egy kevés vízzel 15 percig forraljuk, amíg sűrű mártás nem lett. Az egészben hagyott csirkéket belül besózzuk, egyik felüket a mártás felével kívül vékonyan bekenjük, és roston vagy sütőben kb. 25 percig pároljuk.

Ekkor megfordítjuk a csirkéket, a másik felüket is bekenjük mártással, és ropogós pirosra sütjük. Félbevágva, ropogós burgonyával és párolt zöldségekkel tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/gorog-csirke/