Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Csirkecomb

Szárnyas receptek

Görög, joghurtos pácolt csirkecomb

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 4 csirkecomb 400 g görög joghurt (esetleg 200 g natúr joghurt és 200 g tejföl keveréke) 1 kanál olíva olaj 2 gerezd zúzott fokhagyma, 1 kávéskanál morzsolt oregánó 1/2 citrom leve és reszelt héja kevés só frissen őrölt bors Elkészítése: Egy nagyobb tálban elkeverjük a görög joghurtot vagy a natúr joghurtból és a tejfölből […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Gasztropajti
Beküldte: 2015.10.05.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 4 csirkecomb
  • 400 g görög joghurt (esetleg 200 g natúr joghurt és 200 g tejföl keveréke)
  • 1 kanál olíva olaj
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma,
  • 1 kávéskanál morzsolt oregánó
  • 1/2 citrom leve és reszelt héja
  • kevés só
  • frissen őrölt bors


Elkészítése:

Egy nagyobb tálban elkeverjük a görög joghurtot vagy a natúr joghurtból és a tejfölből álló pácot az olajjal, az áttört fokhagymával, morzsolt oregánóval, kevés sóval, frissen őrölt borssal. A húst megmossuk, majd leitatjuk és jól beleforgatjuk az elkészített pácba. Minimum egy éjszakára, de akár kettőre is hűtőbe tesszük fedelet téve a tálra.

Porcelán sütőtálban vagy tepsiben lefóliázva a bőrével felfelé 20 percig 190°-on sütjük. A fóliát a végén levéve, a comb bőrét aranybarnára pirítjuk.

Sokféle köret illik hozzá, de lehet egyszerűbben, csak salátával is tálalni.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Gasztropajti
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is