Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gremolátás rántott csirkemell recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 4 szelet csirkemell
  • 2 tojás
  • 10 dkg finomliszt
  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • 5 dkg reszelt parmezán
  • 0,5 teáskanál fokhagyma granulátum
  • 1 citrom reszelt héja
  • bors
  • só
  • 1 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld
  • olaj a sütéshez

Elkészítése

A húst enyhén klopfoljuk ki, megszórjuk sóval és frissen őrölt borssal.

A zsemlemorzsát összekeverjük a fokhagymaporral, a parmezánnal, a citromhéjjal meg a petrezselyemzölddel.

A tojásokat felverjük, sózzuk, borsózzuk.

A hússzeleteket lisztbe, tojásba, végül és a fűszeres zsemlemorzsába forgatjuk.

Az olajat felforrósítjuk, majd a forró olajban szép aranybarnára sütjük a húsokat. A hőfokot mérsékeljük majd alatta, nehogy megégjenek a húsok és jól át tudjanak sülni.

Tálaláskor adhatunk mellé sült burgonyát, párolt zöldségeket és citromgerezdeket.

A gremolata egy olasz fűszerkeverék, mely reszelt citromhéjból, áttört fokhagymából, apróra vágott petrezselyemzöldből és sóból áll, mely friss, citrusos ízt kölcsönöz az ételnek.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/gremolatas-rantott-csirkemell/