Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Grillcsirke recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 darab konyhakész csirke (kb 1,5 kg)
  • 2 evőkanál kacsazsír
  • só

Elkészítése

A csirkét megmossuk, szárazra töröljük és alaposan besózzuk kívül-belül.

Hátával lefele egy tűzálló tálba rakjuk és a combokat összekötjük egy spárgával. Kevés kacsazsírral megkenjük a bőrét.

Alsó-felső sütési módra állítjuk a sütőt és 200-220 fokra előmelegítjük. 50-70 percig sütjük, néha meglocsoljuk a zsírral és a kisült húslével.

A sütési idő a csirke méretétől függ. A magas hőmérséklet miatt a bőre rögtön ropogós lesz, így a szaftot magában tartja, nem szárad ki a hús. Félidőben fordítsuk meg, hogy a melle alul legyen.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/grillcsirke/