Kevés olívaolajon a burgonyát néhány percig pirítjuk – akár ropogósra is süthetjük, ha úgy szeretnénk. Ezután hozzáadjuk a felaprított hagymát és a zúzott fokhagymát, jól elkeverjük, majd sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint fűszerezzük. Nem kell sokáig sütni, éppen csak összeérjenek az ízek.
A tűzről levéve hozzákeverjük a kockázott paradicsomot, a morzsolt feta sajtot és a tépkedett rukkolát. Még egyszer átforgatjuk, és már tálalhatjuk is. Ez a fogás önállóan is megállja a helyét, de köretként is kiváló például grillezett húsok mellé.
A csirkemellet a sütés előtt körülbelül negyedórával olívaolajjal meglocsoljuk és ízlés szerint fűszerezzük. Egy serpenyőben vagy grillen mindkét oldalát megsütjük, körülbelül 10 perc alatt teljesen átsül. Az így elkészült csirkemell tökéletesen kiegészíti a burgonyás-fetás zöldségköretet.