Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Grillezett fűszeres combok, kurkumás-fokhagymás kuszkusszal recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 6 darab csirkecomb kifilézve
  • 120 ml joghurt (páchoz)
  • olívaolaj (páchoz)
  • fűszerek ízlés szerint
  • fokhagyma ízlés szerint

Körethez

  • 1 adag kuszkusz
  • 1 kiskanál fokhagymakrém
  • 1 kávéskanál kurkuma
  • 1 kávéskanál ételízesítő
  • 5 dkg vaj

Salátához

  • ízlés szerint paradicsom
  • ízlés szerint uborka
  • ízlés szerint lilahagyma
  • ízlés szerint feta
  • ízlés szerint olívabogyó

Elkészítése

Elkészítjük a kétféle pácot. A joghurtba belekeverjük a fokhagymát és a fűszereket. A másik páchoz pedig az olajat használtam, amibe balzsamos-zöldfűszeres öntetet kevertem.

A pácba kevert húsokat 1 éjszakára a hűtőbe tesszük.

Grillrácson vagy grillsütőn oldalanként néhány perc alatt megsütjük.

A kuszkuszt egy tálba öntjük. Kicsivel több forró vízzel öntjük le, mint amennyi ellepi. Hozzáadjuk a vajat, a fűszereket és lefedjük. Néhány perc alatt elkészül.

A görög salátához a zöldségeket összedaraboljuk és összekeverjük.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/grillezett-fuszeres-combok-kurkumas-fokhagymas-kuszkusszal/