Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Egész csirke

Grúz sült csirke

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A csirkéket hosszában félbevágjuk, mindenkinek egy fél csirke jut. A mellcsontot kiemeljük, majd a csirkéket húsverővel minél laposabbra verjük. Besózzuk, és legalább egy órán át állni hagyjuk. A nedvességet leitatjuk a húsról. Egy nagy serpenyőben annyi olajat forrósítunk, mintha rántott csirkét készítenénk. A fél csirkéket bőrös felükkel lefelé a serpenyőbe fektetjük, és lefedve, takarékon 20 […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2012.12.14.

Hozzávalók

A sütéshez

Elkészítése

A csirkéket hosszában félbevágjuk, mindenkinek egy fél csirke jut. A mellcsontot kiemeljük, majd a csirkéket húsverővel minél laposabbra verjük. Besózzuk, és legalább egy órán át állni hagyjuk. A nedvességet leitatjuk a húsról.

Egy nagy serpenyőben annyi olajat forrósítunk, mintha rántott csirkét készítenénk. A fél csirkéket bőrös felükkel lefelé a serpenyőbe fektetjük, és lefedve, takarékon 20 percig sütjük. Ezután megfordítjuk a csirkéket, és ismét lefedve további 20 percig sütjük.

Végül a fedőt levesszük, és a csirkéket ropogósra pirítjuk. (Ha két serpenyőt használunk, egyszerre el tudunk készülni.) Az eredmény kívül ropogós, belül porhanyós pecsenye lesz. Grúziában a serpenyőnél kisebb fedőt raknak rá, amit súllyal lenyomtatnak a még egyenletesebb sütés érdekében.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is