Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Grúz sült csirke recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 db csirke
  • só

A sütéshez

  • olaj

Elkészítése

A csirkéket hosszában félbevágjuk, mindenkinek egy fél csirke jut. A mellcsontot kiemeljük, majd a csirkéket húsverővel minél laposabbra verjük. Besózzuk, és legalább egy órán át állni hagyjuk. A nedvességet leitatjuk a húsról.

Egy nagy serpenyőben annyi olajat forrósítunk, mintha rántott csirkét készítenénk. A fél csirkéket bőrös felükkel lefelé a serpenyőbe fektetjük, és lefedve, takarékon 20 percig sütjük. Ezután megfordítjuk a csirkéket, és ismét lefedve további 20 percig sütjük.

Végül a fedőt levesszük, és a csirkéket ropogósra pirítjuk. (Ha két serpenyőt használunk, egyszerre el tudunk készülni.) Az eredmény kívül ropogós, belül porhanyós pecsenye lesz. Grúziában a serpenyőnél kisebb fedőt raknak rá, amit súllyal lenyomtatnak a még egyenletesebb sütés érdekében.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/gruz-sult-csirke/