Hozzávalók:
- 2 db csirkemell filé
- 4 ek olívaolaj
- 1 db vöröshagyma
- 3 db sárgarépa
- 1 dl száraz vörösbor
- 1 ek étkezési keményítő
- 1 kávéskanál szecsuáni bors
- 3 gerezd fokhagyma
- 4 cm gyömbér
- petrezselyem zöld
- só
Elkészítése:
A csirkemellet felkockázom. A hagymát kockára vágom. A fokhagymát és a gyömbért lereszelem. A megtisztított sárgarépát karikára szeletelem.
Az olajon megdinsztelem a hagymát, majd megpirítom benne a fokhagymát és a gyömbért, majd hozzáadom a sárgarépát megsózom, aláöntöm a bort és fedő alatt puhára párolom.
Amikor már majdnem puha, rádobom a húst, megszórom durvára őrölt szecsuani borssal, sózom és a hús puhulásáig pirítom.
A végén megszórom a felaprított petrezselyemmel és kevés vízzel elkevert keményítővel besűrítem.
Kifőtt tésztával, vagy párolt rizzsel tálalom.




