Elkészítése
A csirkemellet körülbelül 2 cm-es kockákra vágjuk, megsózzuk, és félretesszük. Egy serpenyőben felforrósítunk egy evőkanál olajat, majd megpirítjuk rajta a mogyorót, ügyelve arra, hogy ne égjen meg. Amikor elkészült, kivesszük, és félretesszük. A maradék olajat is a serpenyőbe öntjük, felforrósítjuk, majd üvegesre pároljuk rajta a hagymát. Ekkor hozzáadjuk a csirkemell felét, és megpirítjuk. Amikor a húsdarabok kezdenek szétválni, hozzáadjuk a másik felét is. Magas lángon, gyakori kevergetéssel körülbelül 10 percig főzzük.
Közben a vízhez keverjük a cukrot, a gyömbért (ha csípősen szeretjük, tehetünk többet is), valamint a szójaszószt. Ezt a keveréket a húshoz öntjük, majd hozzáadjuk a mogyorót is. Jól megkeverjük, letakarjuk, és lassú tűzön pár percig pároljuk, amíg a szósz besűrűsödik, és a mogyoró elveszíti ropogós állagát.
Hosszú szemű rizzsel tálaljuk.
Sztori:
Harmadik évfordulónkra kerestem egy különleges receptet az ünnepi vacsorához. Mivel a párom nem szereti a zöldségeket, és hagymát is csak akkor eszik, ha jól szét van főzve, úgy döntöttem, hogy egy klasszikus kínai ételt választok. Kicsit módosítottam az eredeti recepten, de nagyon ízlett mindkettőnknek!
