Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gyömbéres-mogyorós csirke recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg csirkemellfilé (combból is ugyanolyan finom)
  • 20 dkg földimogyoró (lehet pirított is)
  • 0,5 fej vöröshagyma
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál gyömbér
  • 3 evőkanál szójaszósz
  • 2 teáskanál cukor
  • 1 pohár víz
Gyömbéres-mogyorós csirke

Elkészítése

A csirkemellet körülbelül 2 cm-es kockákra vágjuk, megsózzuk, és félretesszük. Egy serpenyőben felforrósítunk egy evőkanál olajat, majd megpirítjuk rajta a mogyorót, ügyelve arra, hogy ne égjen meg. Amikor elkészült, kivesszük, és félretesszük. A maradék olajat is a serpenyőbe öntjük, felforrósítjuk, majd üvegesre pároljuk rajta a hagymát. Ekkor hozzáadjuk a csirkemell felét, és megpirítjuk. Amikor a húsdarabok kezdenek szétválni, hozzáadjuk a másik felét is. Magas lángon, gyakori kevergetéssel körülbelül 10 percig főzzük.

Közben a vízhez keverjük a cukrot, a gyömbért (ha csípősen szeretjük, tehetünk többet is), valamint a szójaszószt. Ezt a keveréket a húshoz öntjük, majd hozzáadjuk a mogyorót is. Jól megkeverjük, letakarjuk, és lassú tűzön pár percig pároljuk, amíg a szósz besűrűsödik, és a mogyoró elveszíti ropogós állagát.

Hosszú szemű rizzsel tálaljuk.

Sztori:

Harmadik évfordulónkra kerestem egy különleges receptet az ünnepi vacsorához. Mivel a párom nem szereti a zöldségeket, és hagymát is csak akkor eszik, ha jól szét van főzve, úgy döntöttem, hogy egy klasszikus kínai ételt választok. Kicsit módosítottam az eredeti recepten, de nagyon ízlett mindkettőnknek!

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/gyomberes-mogyoros-csirke/