Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gyöngytyúk hordós káposztával recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 db gyöngytyúk
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 evőkanál olaj
  • 60 dkg savanyú káposzta
  • 2 dl tejföl
  • só
  • 1 kiskanál pirospaprika

Elkészítése

A szalonnával megtűzdelt gyöngytyúkot egy kanál olajban egy kevés vízzel félig puhára pároljuk. Közben két kanál olajban megpirítjuk az apróra vágott hagymát, a paprikával meghintjük, a káposztát megforgatjuk benne, és félig megpároljuk.

A káposzta felét egy tűzálló tál aljára terítjük, a félbe vágott gyöngytyúkot, a maradék káposztát ráterítjük, a pecsenye levét meg a tejfölt ráöntjük, és fedő alatt egészen puhára pároljuk.

Tálalás előtt a fedőt levesszük róla, és a sütőben zsírjára sütjük. A gyöngytyúkot kivesszük, felszeleteljük, és a káposzta tetejére rakva tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/gyongytyuk-hordos-kaposztaval/