Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gyöngytyúk vargányával recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 db gyöngytyúk
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 25 dkg vargánya
  • 1 pohár vörösbor
  • só
  • 1 csokor petrezselyemzöld

Elkészítése

Az olajban üvegesre pároljuk a reszelt vöröshagymát, megforgatjuk benne a feldarabolt gyöngytyúkot, tört fokhagymával és egy kevés vízzel félpuhára pároljuk.

Ekkor mellédobjuk a négybe vágott vargányákat, a borral leöntjük, puhára pároljuk, majd nagy lángon rövid lére forraljuk. Tálalás előtt gazdagon meghintjük a finomra vágott petrezselyemzölddel.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/gyongytyuk-varganyaval/