Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gyros tál friss salátával recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • só
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db paradicsom
  • olívaolaj
  • 1 kg csirkemell
  • bors
  • 1 doboz kefir
  • 1 doboz joghurt
  • oregánó
  • kakukkfű
  • 1 db uborka
  • 2-3 szál zöldhagyma

Elkészítése

A megmosott hússzelet kiklopfoljuk, és csíkokra vágjuk. Az olívaolajból kakukkfűvel, oregánóval és őrölt borssal ízesített pácot készítünk, melybe beleforgatjuk a húst és hűtőbe tesszük érlelni (akár egy éjszakára is). Sütés előtt a húst megsózzuk, átkeverjük és teflon bevonatú serpenyőben megpirítjuk. A paradicsomot és az uborkát kis kockákra vágjuk, a hagymát felkarikázzuk és a zöldségeket összekeverjük. Az öntethez a kefirt és a joghurtot összekeverjük, ízesítjük sóval és zúzott fokhagymával. Az elkészült húst a salátával tálaljuk, melyet meglocsolunk az öntettel.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/gyros-tal-friss-salataval/