Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Pulyka

Szárnyas receptek

Gyümölccsel és sajttal göngyölt pulykamell

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 7 nagyobb szelet pulykamellfilé 14 db ujjnyi csík füstölt sajt 14 szem magozott aszalt szilva 7 felezett őszibarack (konzerves) só őrölt bors hústű, ill. fogvájó a göngyöléshez Panírhoz: 5-6 ek liszt 6 felvert tojás 25 dkg zsemlemorzsa Sütéshez: étolaj Elkészítése: A hússzeleteket 2 folpack közé téve vékonyra, és amennyire lehet, téglalap alakúra klopfoljuk. Megszórjuk […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
7 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
pontycomb
Beküldte: 2016.04.11.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 7 nagyobb szelet pulykamellfilé
  • 14 db ujjnyi csík füstölt sajt
  • 14 szem magozott aszalt szilva
  • 7 felezett őszibarack (konzerves)
  • őrölt bors
  • hústű, ill. fogvájó a göngyöléshez

Panírhoz:

  • 5-6 ek liszt
  • 6 felvert tojás
  • 25 dkg zsemlemorzsa

Sütéshez:

  • étolaj


Elkészítése:

A hússzeleteket 2 folpack közé téve vékonyra, és amennyire lehet, téglalap alakúra klopfoljuk.

Megszórjuk pici sóval, megborsozzuk és minden szeletre hosszába téve ráhelyezünk 2 ujjnyi darab füstölt sajtot, a felezett, de negyedére vágott őszibarackot és 2 szem (magozott) aszalt szilvát.
Szorosan felgöngyöljük, majd hústűvel és/vagy fogvájóval rögzítjük.

Hűtőszekrénybe téve legalább 0,5 órát állni hagyjuk, hogy könnyebb legyen a panírozás.

Dupla panírral folytatjuk. A göngyölt húsokat először lisztben, majd tojásban, ezután zsemlemorzsában, majd ismét tojásban, végül megint zsemlemorzsában forgatva bepanírozzuk.

Ha serpenyőben sütjük, akkor szigorúan takarékon, ha viszont fritőzben készítjük, akkor 160 fokra állítjuk és bő olajban (el kell lepnie) szép aranybarnára sütjük.

Miután megsültek a husik, pihentetni kell pár percet, ezután óvatosan kivehetjük a hústűt és a fogvájót és máris szeletelhető.

Szalmaburgonyával (de ízlés szerint bármi mással) körítve kitűnő sültétel egy ünnepi asztalra!

[box style=”info”]Az őszibarack helyett használhatunk más fajta gyümölcsöt is, pl. körtét, banánt, mangót, ananászt.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
pontycomb
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is