Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gyümölcsös csirketokány recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 kg csontos csirkemell
  • 10 dkg őszibarackbefőtt
  • 10 dkg szilvabefőtt
  • 10 dkg almabefőtt
  • 4 dkg vaj
  • 1 dl tejszín
  • 1 dl fehérbor
  • 1 ek finomliszt
  • 1 kk curry
  • 1 sárgarépa
  • 1 fehérrépa
  • 1 zellerlevél
  • 1 vöröshagyma
  • fél csokor petrezselyem
  • egész bors
  • rozmaring
  • kakukkfű
  • só


Elkészítése:

A csirkemelleket megmossuk, kicsontozzuk, és a húsról lefejtjük a bőrt. A csontokból és a bőrből levest főzünk a zöldségek és a fűszerek hozzáadásával.

A csirkehúst kisujjnyi darabokra vágjuk. Olvasztott vajban, mérsékelt tűzön kevés finomra vágott vöröshagymát megfonnyasztunk. Hozzáadjuk a darabolt csirkehúst, megsózzuk, és az egészet kevergetve 3-4 percig pirítjuk. Amikor az edény alján lévő folyadék elpárolgott, kevés liszttel megszórjuk, és rövid ideig tovább pirítjuk.

Meghintjük curryvel, finomra vágott petrezselyemmel, hozzáöntjük a száraz fehérbort, a tejszínt és a leszűrt 5 dl csirkelevest. Az egészet lassú tűzön, az edényt többször megrázogatva, puhára pároljuk.

Amikor megpuhult a csirke, beletesszük az őszibarack-, szilva- és almabefőttet. Még egyszer felforraljuk, majd burgonyapürével tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/gyumolcsos-csirketokany-2/