Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gyümölcsös kacsamell recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kicsontozottdb kicsontozott, fiatal kacsamell
  • 1 darab savanykás alma
  • 4 dkg vörös áfonya
  • kevés vaj
  • friss petrezselyemzöld
  • rozmaring levél ízlés szerint
  • 1 evőkanál darabosabb kenyérmorzsa
  • 1 dl húsleves alaplé
  • só
  • bors
  • kevés kacsazsír

Elkészítése

Egy tálban összekeverjük a kockára vágott almát, áfonyát, zsemlemorzsát és aprított zöldfűszereket, majd sózzuk.

A kacsamellekre óvatosan zsebet vágunk, majd a tölteléket beletöltjük és hurkapálcikával összetűzzük.

Kevés kacsazsíron, alacsony hőfokon megpirítjuk a bőrös oldalát 8-10 perc alatt, majd magasabb hőfokon a többi oldalait is. Tányérra tesszük és lefedve pihentetjük.

Kevés zsiradékot hagyunk a serpenyőben, amin picit megpirítjuk a lisztet, majd felöntjük az alaplével és ízesítjük sóval, borssal, rozmaringgal és pár perc alatt kiforraljuk. Beletesszük a maradék áfonyát és pár percig még főzzük.

Kisebb darabokra vágott, felőfőzött, majd vajon megpirított burgonyával tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/gyumolcsos-kacsamell/