Hozzávalók:
- 0,5 kg csirkemáj
- őrölt fekete bors
- 1 tk házi darált paprikakrém
- 2 nagy fej vöröshagyma
- 2 ek zsír
Köret:
- 70 dkg burgonya
- 2 ek margarin
- 2 dl tej
Továbbá:
- házi vegyes savanyúság
- 1 ek étolaj
Elkészítése:
A hagymát apróra vágjuk és kevés zsíron üvegesre pirítjuk. A csirkemájat megtisztítjuk, rádobjuk a hagymára. Borsozzuk és lefedve pár percet pároljuk.
A fedőt eltávolítva, kevergetve készre sütjük. Amikor már szinte kész, belekeverjük a paprikakrémet is. (Így plusz sóra nincs szükség, mert a paprikakrém már sós.)
Köret készítése:
A burgonyát megpucoljuk, gerezdekre vágjuk és sós vízben megfőzzük. Ha kellően puha, leszűrjük és margarinnal, valamint a vajjal pürésítjük.
A savanyúságot vízzel átöblítjük, majd 1 ek olajat hevítünk egy edényben, és rátesszük. Fedő alatt kissé megpároljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!