Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Hagymaágyon sült csirkemáj recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 0,5 kg csirkemáj
  • 2 fej vöröshagyma
  • 0,5 szál póréhagyma
  • 0,5 db tv paprika
  • só
  • bors
  • zöldfűszerek (zárított lestyán, borsikafű, petrezselyem)
  • késhegynyi chili
  • 1 db aszalt paradicsom
  • 2 evőkanál olaj

Elkészítése

Megmossuk a csirkemájat, lecsepegtetjük róla a vizet. Közben összevágjuk a hagymát és a paprikát.

Egy mély, levehető fülű serpenyőben vagy sütőbe tehető edényben a felforrósított olajon üvegesre pirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a paprikát, aszalt paradicsomot, sót és borsot teszünk rá, majd rátesszük a májat.

Ízesítjük a zöldfűszerekkel: csombor, lestyán, petrezselyemzöld, majd frissen őrölt borsot teszünk rá és egy kicsit összerázogatjuk, majd 200 fokos, forró sütőbe toljuk.

10 perc után óvatosan megfordítjuk, addig sütjük amíg szép színt kap.

Forrón tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/hagymaagyon-sult-csirkemaj-2/