Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Kacsa

Szárnyas receptek

Hagymaágyon sült kacsa java

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 nagyobb kacsa vastagabb részei (comb, szárny, mell) 1 ek tyúkzsír 1 nagyobb fej vöröshagyma 1 ek szárnyas fűszersó 1 tk házi ételízesítő 1 dl víz Elkészítése: A húst jól megmossuk, majd a fűszersóval alaposan bedörzsöljük. A vöröshagymát szeleteljük fel, és szedjük karikákra. Kizsírozott, közepes méretű tepsibe szórjuk bele. Erre fektessük rá a befűszerezett […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Andrea Papikné Veress
Beküldte: 2016.02.02.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 nagyobb kacsa vastagabb részei (comb, szárny, mell)
  • 1 ek tyúkzsír
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma
  • 1 ek szárnyas fűszersó
  • 1 tk házi ételízesítő
  • 1 dl víz


Elkészítése:

A húst jól megmossuk, majd a fűszersóval alaposan bedörzsöljük.

A vöröshagymát szeleteljük fel, és szedjük karikákra. Kizsírozott, közepes méretű tepsibe szórjuk bele. Erre fektessük rá a befűszerezett húsokat. Kevés ételízesítővel ízesített vizet öntsünk alá, és fedjük le alufóliával.

Egy közepes tepsit kenjük ki a zsírral.

200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és hőlégkeveréssel addig sütjük, amíg a húsok megpuhulnak (kb. 1,5 óra). Ekkor távolítsuk el a fóliát, a hőmérsékletet csökkentsük 180 fokra, és süssük szép pirosra (kb. 20 perc). Időnként locsoljuk meg a saját szaftjával, hogy ne száradjon ki a hús.

[box style=”info”]Anyukámtól kaptunk egy szép, feldolgozott, saját nevelésű és vágású kacsát. Ritkán készítek fogást ebből a szárnyasból, pedig remek sült varázsolható belőle. A hagyma is igazán jó ízt kölcsönöz a húsnak.
Nem szeretem, ha nagyon kiszárad a hús, ezért amikor már lekerül róla a fólia, gyakran meglesem, többször locsolgatom a saját levével.
A gyerekek kedvéért krumplipürével kínáltam.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Andrea Papikné Veress
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is