Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Hagymaágyon sült kacsa java recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 nagyobb kacsa vastagabb részei (comb, szárny, mell)
  • 1 ek tyúkzsír
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma
  • 1 ek szárnyas fűszersó
  • 1 tk házi ételízesítő
  • 1 dl víz


Elkészítése:

A húst jól megmossuk, majd a fűszersóval alaposan bedörzsöljük.

A vöröshagymát szeleteljük fel, és szedjük karikákra. Kizsírozott, közepes méretű tepsibe szórjuk bele. Erre fektessük rá a befűszerezett húsokat. Kevés ételízesítővel ízesített vizet öntsünk alá, és fedjük le alufóliával.

Egy közepes tepsit kenjük ki a zsírral.

200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és hőlégkeveréssel addig sütjük, amíg a húsok megpuhulnak (kb. 1,5 óra). Ekkor távolítsuk el a fóliát, a hőmérsékletet csökkentsük 180 fokra, és süssük szép pirosra (kb. 20 perc). Időnként locsoljuk meg a saját szaftjával, hogy ne száradjon ki a hús.

[box style=”info”]Anyukámtól kaptunk egy szép, feldolgozott, saját nevelésű és vágású kacsát. Ritkán készítek fogást ebből a szárnyasból, pedig remek sült varázsolható belőle. A hagyma is igazán jó ízt kölcsönöz a húsnak.
Nem szeretem, ha nagyon kiszárad a hús, ezért amikor már lekerül róla a fólia, gyakran meglesem, többször locsolgatom a saját levével.
A gyerekek kedvéért krumplipürével kínáltam.[/box]

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/hagymaagyon-sult-kacsa-java/