Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Hagymás burgonyán sült csirkecombok recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 6 darab csirke alsócomb
  • szárnyas fűszerkeverék
  • 2 evőkanál mustár (dijoni)
  • bors
  • só
  • 1 evőkanál libazsír (elősütéshez)

Körethez

  • 6 darab burgonya
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • só
  • bors
  • 0,5 dl víz (kb)

Elkészítése

A sütőt 220 fokra előmelegítjük.

A combokat megtisztítjuk és leöblítjük, majd egyenként bedörzsöljük a fűszersóval, borsozzuk és megkenjük mustárral.

Felforrósítjuk a zsírt és a combokat elősütjük minden oldalán, majd egy tányérra szedjük.

A burgonyát és a hagymákat meghámozzuk. A burgonyát karikára, a hagymákat apróra vágjuk.

Egy közepes méretű tepsibe rétegezzük a burgonyát és a hagymát. Megszórjuk a felaprított petrezselyemmel és sózzuk, borsozzuk, majd összeforgatjuk.

Az elősütött csirkecombokat a tetejére helyezzük, aláöntjük a vizet és alufóliával lefedjük.

Betoljuk a sütőbe és kb 40 percig sütjük (ekkorra a burgonya is megpuhul). Ekkor eltávolítjuk a fóliát és az egészet szép pirosra sütjük.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/hagymas-burgonyan-sult-csirkecombok/