Hozzávalók:
Csirkéhez:
- 25 dkg csirkemell
- 2 fej vöröshagyma
- 3 ek olaj
- 1 sárgarépa
- 2 szál újhagyma
- 0,5 dl szójaszósz
- 2 ek kukoricakeményítő
- Ízlés szerint só
Tésztához:
- 250 g rizstészta
- 0,5 l forró víz
- 4 ek szójaszósz
- 2 ek olaj
- 2 szál újhagyma
Elkészítése:
A tésztát leöntöm forrásban lévő vízzel, lefedem és hagyom megduzzadni (kb 10 perc) majd leszűröm.
Egy wokban felhevítem az olajat, rádobom a tésztát, hozzáadom a szójaszószt, a felaprított újhagymát és összepirítom.
Mikor a tészta elkészült kiszedem, felforrósítom a húshoz szánt olajat, rádobom az apró csíkokra vágott csirkemellet és a keményítővel összepirítom.
Mikor a csirkemell már elkezd pirulni akkor hozzáadom a vékony csíkokra szeletelt sárgarépát, a felszeletelt vöröshagymát, újhagymát, meglocsolom a szójaszósszal és összepirítom.
Amikor már a hagyma összeesett de a sárgarépa még ropogós leveszem a tűzhelyről és a rizstésztával kínálom.