Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Hagymás csirkecomb gombával recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 6 db csirkecomb
  • 40 dkg gomba
  • 2 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 ek sűrített paradicsom
  • 2 ek olaj, vagy zsír
  • 1 kávéskanál oregánó
  • 1 kávéskanál bazsalikom
  • 2 ek vargánya gombapor
  • 1 dl rozé bor
  • só


Elkészítése:

A húst lebőrözöm, kicsontozom és tojásnyi darabokra vágom.

A zsiradékon üvegesre párolom a szálasra vágott vöröshagymát, majd hozzáadom a sűrített paradicsomot és 2 percig kevergetve megpirítom.

Hozzáadom a felszeletelt gombát, rászeletelem a fokhagymát, megszórom bazsalikommal, oregánoval és addig pirítom, amíg elfövi a gomba eresztett levét.

Megszórom a gombaporral, hozzáadom a húst, aláöntöm a bort, sózom és a hús puhulásáig párolom.

Sült krumplival, és/vagy párolt rizzsel tálalom.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/hagymas-csirkecomb-gombaval/