Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Csirke belsőség

Szárnyas receptek

Hagymás csirkemáj paprikásan

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 50 dkg csirkemáj 2 közepes fej vöröshagyma 2 ek tyúkzsír 1 púpos kk morzsolt majoránna 1 púpos tk fűszerpaprika 0,5 dl víz 2 nagy csipet só Elkészítése: A csirkemájat alaposan kiáztatjuk, az eres részt kivágjuk, és kicsit lecsepegtetjük. A hagymát fél karikára vágjuk. Egy serpenyőben zsírt forrósítunk, amint a hagymát üvegesre pároljuk, majd rárakjuk […]

Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
4 adag
Andrea Papikné Veress
Beküldte: 2016.05.02.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemáj
  • 2 közepes fej vöröshagyma
  • 2 ek tyúkzsír
  • 1 púpos kk morzsolt majoránna
  • 1 púpos tk fűszerpaprika
  • 0,5 dl víz
  • 2 nagy csipet só


Elkészítése:

A csirkemájat alaposan kiáztatjuk, az eres részt kivágjuk, és kicsit lecsepegtetjük.

A hagymát fél karikára vágjuk.

Egy serpenyőben zsírt forrósítunk, amint a hagymát üvegesre pároljuk, majd rárakjuk a májat. Közepes lángon fehéredésig sütjük, majd megszórjuk a majoránnával, paprikával és öntünk hozzá egy kevés vizet.

Mérsékelt lángon addig puhítjuk, míg az összes víz elfő. Ha egy fogpiszkával megszúrjuk a legvastagabb májat és már nem folyik ki belőle véres lé, akkor jó.

Megszórjuk egy kevés sóval.

Melegen, petrezselymes krumplival kínáljuk.

[box style=”info”]A máj nagyon megosztó étel, de mi szeretjük. Nem túl gyakran, de készül belőle valamilyen finomság. Ez a fogás olyan egyszerű, és olyan hamar elkészíthető, hogy kevés szabadidővel rendelkező háziasszonyok is nyugodtan belevághatnak. Bevallom, hogy a tisztítása az, amit nem kedvelek, de a végeredmény kedvéért mindenképpen megéri. Petrezselymes krumplival a legfinomabb.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Andrea Papikné Veress
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is