Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Csirke belsőség

Csirkemell

Szárnyas receptek

Hagymás csirkemájjal töltött csirkemell

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A felforrósított olajon megpirítom a felaprított hagymát, majd rádobom a nagyobb darabokra vágott májat, sózom, borsozom, teszek rá majoránnát, zúzott fokhagymát és pici pirospaprikát. Készre párolom, majd zsírjára sütöm. A csirkemelleket bevágom, sózom, borsozom, bedörzsölöm zúzott fokhagymával, majd beletöltöm a tölteléket. Bacon szeletekkel szorosan körbetekerem és mindegyiket külön-külön alufóliába csomagolom. A csirkemell csomagokat egy tepsibe […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Kortvelyessy Andrea
Beküldte: 2021.09.22.

Hozzávalók

Dödölle

Elkészítése

A felforrósított olajon megpirítom a felaprított hagymát, majd rádobom a nagyobb darabokra vágott májat, sózom, borsozom, teszek rá majoránnát, zúzott fokhagymát és pici pirospaprikát.

Készre párolom, majd zsírjára sütöm.

A csirkemelleket bevágom, sózom, borsozom, bedörzsölöm zúzott fokhagymával, majd beletöltöm a tölteléket. Bacon szeletekkel szorosan körbetekerem és mindegyiket külön-külön alufóliába csomagolom.

A csirkemell csomagokat egy tepsibe teszem és 180 fokos sütőben kb 40 perc alatt készre sütöm, majd az aufóliát lebontva pirosra sütöm.

A körethez a burgonyát meghámozom, felkockázom és annyi vizet öntök rá, amennyi épp ellepi, majd sózom és puhára főzöm.

Ha a burgonya megfőtt, leveszem a tűzről, de nem szűröm le. A vízben hagyva összetöröm, hozzáadom a lisztet és egy fakanál segítségével csomómentesre keverem.

Egy serpenyőben zsírt olvasztok, ráteszem a felaprított vöröshagymát, üvegesre pirítom és megsózom. A burgonyás masszából 2 evőkanál segítségével nagyobb galuskákat formázok és olajon megpirítom. Ezután beleforgatom a a megpirított hagymába, de úgy is lehet, hogy tányérra rakom a dödölléket és meglocsolom a hagymás zsírral.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
Kortvelyessy Andrea
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is